Particulieren > Japanse massage (Anma cq Shiatsu)

 
Japanse massage (Anma cq Shiatsu)

Anma, een japanse acupressuurbehandeling, vaak aangeduid als Shiatsu, is een van de oudste massagevormen in de wereld en de eerste die op papier gedokumenteerd werd en vandaag nog bestaat.
Algemeen wordt aangenomen dat Anma ongeveer 5000 jaar geleden ontstond. Zeker is dat 2.500 jaar geleden de eertse Anma massage les gedokumenteerd werd.


Anma“Anma” betekent letterlijk ‘druk en wrijf’. Een andere gangbare vertaling van het ‘Kanji’ teken is ‘kalmeren door wrijven’ Het refereert naar de oudste vorm van de traditionele aziatische massage waarvan aangenomen wordt dat de basis in China ligt. Er wordt geen olie gebruikt.


Anma stimuleert het lichaam om zo de gezondheid te herstellen door middel van acupressuur, stretchen, roteren, wrijven en kneden. Oorspronkelijk vooral toegepast om het lichaam warm te krijgen en te houden in een vaak koud klimaat, totdat men ontdekte dat het ook een antwoord gaf op spier-en pijn klachten.


Anma is in de geschiedenis de basis gebleken van vele andere massagevormen en gezondheidsbehandelingen zoals: Shaitsu, Tuina en sportmassage.
Shiatsu is een vertakking van Anma en gebruikt naast de Anma en Shiatsu technieken vooral ‘statische’ druk als onderdeel van therapeutische handelingen.


Westerlingen omschrijven hun gezondheid als “goed”, totdat er zich een zichtbaar probleem voordoet en dan beschouwen zij hun gezondheid als “slecht”.
In Oost Azie zegt men dat de perfekte gezondheid niet bestaat. Men probeert er dan ook te streven naar een “balans” eerder dan te streven naar de onmogelijke “perfecte” gezondheid
Algemeen wordt er aanvaard dat de meeste mensen bepaalde afwijkingen of genetische tekortkomingen hebben in hun lichaam.


In de oosterse denkwijze willen de mensen energie spenderen om op een natuurlijke en geleidelijke manier hun gezondheid te verbeteren.


Anma drukpunt (acupressuur) massage wordt over de kleding heen gegeven.