Particulieren > Voetreflexologie

 
Voetreflexologie

De behandeling

VoetreflexVoetreflextherapie is een techniek waarbij de druk wordt uitgeoefend op bepaalde plekken op de voet, de zogeheten reflexpunten van de voet, om het corresponderende lichaamsdeel (organen, klieren, botten en weefsels) te activeren. Daardoor wordt dat lichaamsdeel in evenwicht gebracht.

Duur van de behandeling is ongeveer een uur.

Bij iedere behandeling worden beide voeten volledig behandeld.

Wat is voetreflexologie?

De voetreflexologie (ook Reflexologie of Reflexzonetherapie) is een alternatieve geneeswijze die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in zones die corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart, de lever enz. De stimulatie van deze zones herstelt en/of onderhoudt een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam.

Kan ook een diagnose worden gesteld?

VoetreflexReflexologen beoefenen geen geneeskunde en stellen geen diagnose. Zwakke reflexen geven aan welke lichaamsdelen geblokkeerd of uit balans zijn en het zelfgenezend vermogen kan geactiveerd worden.

Pijn of afwijkingen van de huid betekenen niet dat er een slecht functionerend orgaan op de overeenkomstige reflexzone is. In de eerste plaats is het de bedoeling dat een massage vooral ontspannend werkt. Misschien is het wel zo dat 80% van al onze klachten wordt veroorzaakt door stress. Door het ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk, kunnen veel klachten verdwijnen. Voetreflexzone-therapie is een behandelmethode die goed kan worden ingezet bij het bestrijden van pijn. Een bijkomstigheid van voetreflexzone-therapie is dat deze behandeling goed te combineren valt met andere vormen van massagetherapíe.